آموزش اجرای دیوارچینی

جهت اجرای دیوارچینی:*
*۱_ رج اول توسط ملات ماسه و سیمان که بر روی آن نیز باید آغشته به چسب باشد کاملأ تراز و شاقولی اجرا گردد و حتما در رج اول نیز بندهای عمودی آغشته به چسب گردد و بست های منقطع نیز ابتدا در رج اول اجرا گردد* .

*۲_ چسب توسط همزن برقی و به صورت خامه ایی درست شود طوری که هنگام اجرا بر روی دیوار شره نگردد*

*۳_ چسب به ضخامت ۳ میلیمتر در تمامی جهات بلوک ( افقی و عمودی) توسط کاردک شانه دار تمامی سطح بلوک را کاملأ آغشته کند طوری که از بندهای دیوار حتی نور عبور نکند* .

*۳_ فاصله بندهای عمودی بیشتر از ۱۵ سانتیمتر باشد*

*۴_ حتمأ جهت مهار خیز طولانی مدت تیر و سقف از مصالح انعطاف پذیر به ضخامت ۳ سانتیمتر در محل اتصال دیوار به سقف و تیر استفاده گردد. و همچنین در محل اتصال دیوار به ستون* .

*۵_ حتمأ در نمای سنگی هنگام دیوارچینی به ازای هر متر مربع از ۱۰ عدد سیم اسکوپ گالوانیزه ۳ میلیمتری جهت پایداری دوغاب به دیوار استفاده گردد*

*۶_ بست های منقطع ابتدا در رج اول در مابین تمامی بندها اجرا گردد و سپس به صورت یک در میان در رجهای بعدی اجرا گردد*.

*۷_ حتما در قسمت‌های هشتگیر دیوارها ، از بست رادیکالی استفاده شود و از هشتگیر کردن خودداری گردد.*

*۸_ طبق مبحث هشتم مقررات ملی ساختمان رجهای دیوارچینی بصورت همزمان در ارتفاع صورت گیرد .*

آموزش اجرای اندودکاری( گچکاری و سیمانکاری)

*جهت اجرای اندودکاری( گچکاری و سیمانکاری)* :

از آنجاییکه هدف اصلی از اندودکاری ایجاد انسجام بین قطعات دیوار ، مقابله با ۱_ اثرات موضعی بر روی دیوار ۲_ تغییر شکل دیوار ۳_ انبساط و انقباض ۴_ خیز سقف ۵_ نشست کلی ساختمان ۶_ اثرات زلزله و غیره میباشد باید نسبت به اجرای اصولی آن دقت لازم را داشته باشیم لذا مدیریت فنی اجرایی شرکت سبک سازان شرق دیتیل زیر را جهت اجرا آنها لازم‌ اجرا می‌داند.

الف : *مراحل اجرایی دقیق گچکاری بر روی هبلکس*

۱_ اجرای توری فایبرگلاس حداقل یک روز قبل و یا بیشتر

۲_ خیس کردن کامل دیوار طبق تاکید مقررات ملی ساختمان قبل از هر اندود (گچکاری ، سیمانکاری ، سنگ ، کاشی و …)

۳_ کروم گیری حداقل به صخامت ۲,۵ سانتیمتر طبق نشریه ۵۵ صفحه ۵۱۶

۴_ استفاده از گچ پرمایه ( گچ پرمایه طبق آیین نامه از ۲:۱۵ تا ۶:۳۰ شش دقیقه و سی ثانیه سفت میشه و دارای حداکثر مقاومت فشاری ، خمشی و کششی که مقررات ملی ساختمان حداقل مقاومت فشاری آن را ۶۰ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع در نظر گرفته میباشد در غیر اینصورت چنانچه گچ در زمان زیادتری سفت شود ( آب زیاد و گچ کم ) که به اصطلاح گچ کم مایه گفته میشه دارای مقاومت لازمه مد نطر آیین نامه نمی‌باشد و به راحتی و با کوچکترین تنش ترک می‌خورد.

ب : *مراحل اجرای سیمانکاری نما بر روی هبلکس* :

۱_ خیس کردن کامل دیوار همزمان با سیمانکاری

۲_ استفاده از الیاف پروپیلن ۱۲ میلیمتر به ازای هر سیمان ۳۰۰ گرم ، جهت جلوگیری از ترک در سیمانکاری

۳_ استفاده از مواد آب بندی مانند پودر سیل میکس ( پودر واتر پروف SEAL MIX ) به ازای هر سیمان ۲ کیلوگرم جهت جلوگیری از جذب آب سیمانکاری و واتر پروف کردن و همچنین افزایش مقاومت سیمانکاری[ طبق ضابطه ۷۱۴ ملات نما باید در برابر آب نفوذ ناپذیری داشته باشد تا احتمال وجود میعان و یخ زدگی به حداقل برسد )

۴_ جهت‌ جلوگیری از ایجاد ترکهای میانقابی حتما در محل تیرها رابیتس به صورت عمودی و در محل ستون‌ها رابیتس به صورت افقی و با کاور حداقل ۱۰ سانتیمتر از جانبین تیر و ستون بر روی دیوار اجرا شود .

۵_ در محل والپست های افقی نما و نعل درگاههای پنجره حتما رابیتس به صورت عمودی و همچنین در محل والپست های عمودی ، رابیتس به صورت افقی ( عمود بر ترک ) اجرا گردد.

*قسمتهایی از دیوارچینی هبلکس که باید با توری فایبرگلاس حداقل ۷۵ گرمی قبل از اندودکاری مسلح گردد* :

۱_ تمامی والپست ها و نعل درگاههای در و پنجره بصورت دو لایه جدا از هم ( فلزات)
## دولایه به صورت زیر اجرا میگردد
مرحله اول : توری فایبرگلاس با چسب هبلکس و یا گچ پلیمری توسط ماله و یا شات کردن

مرحله دوم : توری فایبرگلاس مجدداً بر روی قشر قبلی نصب گردد و فقط در چند نقطه مهار گردد تا توری فایبرگلاس دوم با اندود اصلی یکپارچه شود و کاملآ اندود ما در این نقاط مسلح گردد تا مقاومت کششی مقطع فوق در مقابل ایجاد ترک و یا انتقال آن افزایش یابد چراکه توری فایبرگلاس مقاومت لازم برای جلوگیری از تغییر شکل دارا می‌باشد.

۲_ قسمت اتصال دیوار به ستون بصورت دو لایه جدا از هم

۳_ قسمت اتصال دیوار به سقف درصورت نداشتن سقف کاذب ( دو لایه ) چنانچه سقف کاذب داشته باشید نیازی به اجرای توری فایبرگلاس در محل اتصال دیوار به سقف نمیباشد .

۴_ تمامی قسمت های کنج دیوار ( تک لایه)

۵_ بصورت مورب و یا ۴۵ درجه در تمامی کنجهای در و پنجره جهت جلوگیری از ایجاد ترکهای ۴۵ درجه ( تک لایه)

۶_ محل اتصال دیوار بالای نعل درگاه به دیوار اطراف که بدلیل چیدمان دوباره اکثر اوقات چفت و بست مناسبی با دیوار جانبین صورت نمی‌گیرد( تک لایه)

۷_ قسمت هایی که جهت تاسیسات مکانیکی و برقی برشکاری میگردد ابتدا با ملات ماسه و سیمان و یا گچ پر گردد سپس حداقل یک روز بعد با ۱۰ سانتیمتر از تمامی جهات محل برش کاور گردد . ( تک لایه)

۸_ تمامی قسمت‌های هشتگیر شده و همچنین نبشهای هشتگیر( تک لایه)

۹_ قسمت پشتی دیوارهایی که از سمت سرویس‌ها و آشپزخانه حداقل ۲/۳ ضخامت دیوار برشکاری شده .( تک لایه)

۱۰_ هرگونه دوباره چینی که چفت و بست مناسب با جانبین نداشته باشد و یا چنانچه ترک روی دیوارها به هر دلیلی مشاهده شد و امثالهم باید قبل از گچکاری با توری فایبرگلاس مسلح گردد( تک لایه)

خیلی مهم : بهیچ عنوان توری فایبرگلاس مستقیم بر روی دیوار نصب نگردد حتما یک لایه گچ اجرا گردد و توری بر روی گچ بصورت همزمان چسبانده شود و مجددا برروی آن یک لایه نازک گچ کشیده شود در حدی که توری دیده نشود .

آموزش اجرای سنگ کاری نما

*جهت اجرای سنگ کاری نما طبق صفحه ۲۷ ضابطه ۷۱۴ حتما حتمأ از سیم های اسکوپ گالوانیزه ۳ میلیمتری که هنگام دیوارچینی در نمای سنگی باید در بین بلوک‌ها و به ازای هر متر مربع ۱۰ عدد قرار گیرد* . مانند شکل زیر👇

*بقیه قوانین اجرایی سنگ کاری و کاشیکاری همانند اجرای سیمانکاری میباشد* .

*جهت مشاوره با شماره های 09119536741 و یا 09038079562 تماس حاصل فرمائید*
*باتشکر*

*مهندس محمدعلی عزیزی*

بلوک هبلکس

سیم گالوانیزه ۳ میلیمتر جهت اسکوپ( گیردار) کردن دوغاب به دیوار در نمای سنگی و سرامیکی

بلوک هبلکس

اسکوپ دوغاب به دیوار در نمای سنگی براساس ضابطه ۷۱۴ ص ۲۷

بلوک هبلکس

روش نصب اسکوپ دوغاب به دیوار برروی دیوار ۱۵ سانتی

بلوک هبلکس

روش نصب اسکوپ دوغاب به دیوار

اسکوپ گذاری

بلوک هبلکس